pátek 16. března 2012

Potřebuji vůbec služby realitního manažera?

Potřebuji k prodeji své nemovitosti pomoc realitního manažera? Dnes? Celým světem přeci hýbe internet a má nabídka neunikne pozornosti miliónů lidí.

Nafotit svůj byt zvládnu, vyvěsit na některý z webů, prezentujících prodej bez realitní kanceláře, je hračka. Tak na co ty darmožrouty z realitky? Stejně nic nedělají a pak si za to ještě nárokují nehorázné provize! Jak ubohé.

Beru prodej do vlastních rukou a nahazuji udici do hlubokých vod internetu.

O 4 měsíce později……

Nebaví mě hádat se s těmi realitními turisty, co ke mně chodí na prohlídky.

Nejsem na dovolené v Maroku, abych se handrkoval o sošku velblouda s pouličním prodejcem. Narážím na vyděračské metody kupujících.

Má cena je daná, přeci znám dnešní trh a co je na 4 500 000,- Kč za panelákové 3kk před rekonstrukcí na jižňáku špatného?

PS: Musím si přiznat, že přítelkyně začíná projevovat první známky nervozity, chceme přeci domeček za Prahou, který nám usnadní prodej stávajícího bytu.

O 7 měsíců později….

Turistů ubývá. Nikdo jiný nechodí. Jsem vlastně rád za občasného zoufalce. Ty, kteří hlásí nižší cenu již od vstupních dveří, seznamuji se svou vzduchovkou. Silnější ráže je v našem státě na zbrojní průkaz.

Ty, kteří remcají nad výhledem do protějšího paneláku, uzemňuji praxí zdokonalenými frázemi o plánovaném dětském hřišti a dokončujícím se supermarketu.

Jak se zdá, stále nefungují. Přítelkyně se podobá papiňáku, který jako by záměrně neupouštěl páru.

Začínám připouštět, že má strategie lehce pokulhává.

O rok později…

Náš zvonek už dlouho nezazvonil – nepočítaje chytrou tchýni, pravidelně za sebou zanechávající realitní katalogy.

Kontakty na tisíce realitek jsou nepřehlédnutelné. Papiňák explodoval, výbuch o síle 60 mega tun zaznamenali seismologové v Japonsku.

Volám Honzu Pánka.

Žádné komentáře:

Okomentovat